hullahaz.hu


Az oldalon néha gusztustalan, ocsmány,
undorító képek és videók vannak.

Elmúltál már 18 éves?   

(Nonoo írása)

Először egy kis történelem:

első join

Ez volt az első join a csatira. Emlékszem, nem tudtam hogy kell új csatornát létrehozni, aztán megkérdeztem a #quake.hu-n. Akkoriban sokat játszottam a Quake1-el, neten is, 150ft, este 10 után etc. 1998-ban léptem szintet és gimis lettem. Osztálytársam, Grogg lépett be másodiknak a csatira, néha dumáltunk ircen poénból. Akkoriban ez nagyon nagy fless volt.

második join, első chat

A csati kb. 1998 decemberéig pangott, csak néha léptünk fel időszakosan dumálni. Karácsony tájékán kapta meg DocY első modemjét. Ha jól emlékszem neki már 56-osa volt, én még az ISA-s 33.6-ossal szakítottam a biteket. Visszajáró vendég volt a csatin még Sir_Greg, Ghost és KgyrtKirk. Grogg sajnos nem sokáig ircelgetett, állandó helyét később Wasp és Penya váltotta fel, akik 1999 tavasz-nyár tájékán lettek rendszeres ircerek.

DocY hozta ircre 1999-ben BlooD2oo1-et (aki néha BlooD2oo3, BlooD2oo5 és más évszámok néven fut) és elektronika tanár bácsiját, Mozsót, ők azóta is a csati oszlopos tagjai.

Valamikor 1999 őszén kerültek a csatira az első eggdropok is Merqree jóvoltából a #neger csatiról. Két névre határozottan emlékszem: Cooler és Betacam :) (Coolbot is volt – Penya) Nem sokkal később már lett saját botunk, DeSzaaaR névvel.

2001. 08. 25.

Sajnos az ezután következő évekből szinte szar se maradt meg a fejemben. Rémlik, hogy kb. 2001 környékén hozta be Misike Pletykas-t a csatira, amit (akit? :) eredetileg akos-tól kapott névnapjára. Pletykas egy beszélő bot, sima eggdrop, megahal modullal. Annyira megtetszett nekünk hogy később Misi ránkhagyta, azóta már átírtam a csati ízlésének megfelelően, így állandó és kötelező lakótársunk lett. Jelenlegi memóriája már 2003 óta gyűlik.

2002

2002-2006 között a csati létszáma állandó kb. 8 főre gyarapodott (botok nélkül persze). Igaz hogy elég lusták a tagok ha dumálásról van szó (Leva kivételével persze :), de nálunk mindig van élet szerencsére. Barátságos, nyitott társaság vagyunk, bár ez annak köszönhető, hogy a rendszeres visszajárók 90%-a ismeri egymást a valós életből is. Ha szeretsz chatelni, ircelni, vagy még csak most ismerkedsz a dologgal, szívesen várunk a csatin, ha betartod az alábbi szabályokat:

  • mielőtt elkezdenél beszélgetni, figyeld egy darabig hogy mi a stílusunk, ne kezdj el rögtön jópofizni mindenkivel. szeretjük ha új emberek jönnek, de azt nem, ha ész nélkül elkezdenek irogálni a csatira.
  • ne floodolj. (bár ez azt hiszem alap dolog)
  • ne lépjkedj ki-be (köszönés nélkül), automatikus ban jár érte.
  • ne privizz (queryzz), használd a csatit a nem túlzottan privát jellegű dolgok megbeszélésére. a privi megöli a csatit.
  • nálunk szabad és szinte kötelező káromkodni. az informatikusok magas vérnyomás ellen vívott harcának legnagyszerűbb segítője a jó ízes és csattanós magyar káromkodás. a legjobbakat díjazzuk. :)
  • ne LOL-ozz, ROTFL-ozz és ne használj ehhez hasonló rövidítéseket, nálunk nem divat, többszöri figyelmeztetés után ban jár érte. ne kérdezd miért, szerintünk szar alakok használnak ilyen rövidítéseket állandóan.
  • ne használj meszendzseres vagy chat.hu-n divatos smileykat. pl.: :S (S) és társai. ne írj feleslegesen hosszú smileykat (pl. :))))))))))))) ). maradj a jól bevált szimpla mosolyoknál, pl. :) :-) stb.
  • nem vagyunk #coders.hu, szóval légyszíves ne gyere azért a csatira, hogy anyázhass mindenkit.
  • ne parkoltasd a bncdet/kliensedet a csatin, ha nem beszélsz gyakran. ez csak a voiceosoknak engedélyezett.
  • ha awaybe mész, válts csupa kisbetűs nickre, vagy valami olyanra, amiből látni hogy away vagy. ezt nem kötelező betartani, de nagyon ajánlott, jó dolog.

A csatinak először 1999-ben volt honlapja. Narancssárga design, hüje.hu-s feeling, nem tudom ki emlékszik még rá :)

A régi #qka csatihonlap

Valahogy így nézett ki. Azóta többször is nekiálltam már oldalt készíteni, de most jött el a szent pillanat hogy parádés elméletem gyakorlatba rottyantottam és elkészítettem ezt az oldalt a WordPress és a K2 segítségével. Köszönet Angeldaynek és a plastik.hu-nak, hogy rátaláltam erre a csodálatos WordPress blog motorra.

gyere ircelni. ircnet 4 life :)